Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кошти, які платник податку отримує у вигляді гранту, включаються до бази оподаткування ПДВ

опубліковано 25 червня 2021 о 08:17

Якщо кошти, які платник податку отримує у вигляді гранту, є оплатою вартості товарів/послуг які постачаються (у т.ч. третім особам), то платник податку повинен включити їх до бази оподаткування ПДВ, скласти і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податкову накладну.

Водночас, платник податку не включає до бази оподаткування ПДВ і не складає податкову накладну, якщо отриманні у вигляді гранту кошти не є оплатою вартості товарів/послуг які постачаються (у т.ч. третім особам).

Крім того, операції з постачання товарів/послуг у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги (далі – МТД) у межах затвердженого плану закупівлі товарів, робіт і послуг, що придбаваються за рахунок МТД, у тому числі у вигляді грантів, звільняються від оподаткування ПДВ у разі дотримання умов, передбачених Порядком залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги. При здійсненні таких операцій постачальник повинен скласти виконавцю проєкту МТД податкову накладну, яка підлягає реєстрації в ЄРПН.

Довідково:Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (категорія 101.16).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області