Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські пивовари сплатили до держбюджету майже 5,5 мільйона гривень акцизного податку

опубліковано 14 липня 2021 о 08:21

На Волині 5 виробників пива протягом першого півріччя 2021 року сплатили до держбюджету 5 мільйонів 456 тисяч гривень акцизного податку з виробленого та реалізованого пива, - інформує управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області.

Зокрема, на території області 97 відсотків від загальних надходжень акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів забезпечують два відомі волинські пивзаводи.

 Оскільки літній період сприяє збільшенню попиту на пиво, Головне управління ДПС у Волинській області звертає увагу споживачів на важливості споживання якісної продукції. Всім вимогам щодо якості та безпечності для споживачів відповідає лише товар, що перебуває у легальному обігу,- наголошують у податковій службі Волині.

Пиво належить до підакцизних товарів, тому кожен споживач має право вимагати у продавця ліцензію на продаж такої продукції.

Довідково: в області протягом першого півріччя 2021 року до загального фонду державного бюджету сплачено  5,6 мільйона гривень акцизного податку. Це на 15 відсотків більше, аніж у січні-червні торік і на 55 відсотків більше прогнозованого показника.  

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області