Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У бюджетах громад Волині - понад 333 мільйони гривень єдиного податку

опубліковано 16 липня 2021 о 08:44

Упродовж першого півріччя 2021 року волинські господарюючі суб’єкти, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 333,4 мільйона гривень єдиного податку.

Надходження єдиного податку в області на 12,5 відсотка перевищують минулорічні показники.

 «Переважно бюджети територіальних громад Волині отримали більше надходжень єдиного податку, ніж торік. Втім, враховуючи карантинні обмеження, що суттєво вплинули на діяльність малого бізнесу за певними видами діяльності, в окремих районах фіксуємо зниження показників сплати єдиного податку. Лише створюючи комфортні умови для малого бізнесу, кожна громада може очікувати на податкові надходження. Надзвичайно важливо, щоб всі підприємницькі проєкти в кожному населеному пункті втілювалися легально», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що внесок  підприємців-  спрощенців до місцевих бюджетів громад – вагомий і досить часто бюджетоутворюючий.

«Податкова служба забезпечує якісний податковий супровід підприємців, пропонуючи дистанційну комунікацію з ДПС. Через Електронний кабінет кожен підприємець може в зручний час подати звіти та отримати необхідну інформацію. Консультаційну допомогу також можна отримати в Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-червня поточного року юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 35,4 мільйона гривень, підприємці-спрощенці - 279 мільйонів гривень єдиного податку.  Сільськогосподарські товаровиробники за цей час перерахували до бюджетів громад майже 19 мільйонів гривень єдиного податку.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області