Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження єдиного внеску перевищили 2,7 мільярда гривень

опубліковано 23 липня 2021 о 08:41

За підсумками першого півріччя 2021 року на Волині на соціальні потреби сплачено понад 2,7 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таким чином, поточного року волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби на понад півмільярда гривень більше проти першого півріччя торік.

Саме задекларована праця – передумова стабільних надходжень єдиного внеску, що використовується для фінансування пенсійних та соціальних виплат. Тож від сумління працедавців залежить чи має держава кошти для пенсій, оплати лікарняних чи допомоги по безробіттю, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«Більшість волинських страхувальників  дотримуються вимог закону щодо офіційного оформлення трудових відносин. Саме завдяки таким представникам бізнесу в області стабільний ріст надходжень єдиного внеску. Втім, факти так званої оптимізації податкових платежів за рахунок зарплати в конвертах теж мають місце.  Саме зараз, під час спільної інспекційної кампанії Держпраці та ДПС, фахівці податкового адміністрування ретельно аналізують подані працедавцями звіти та обмінюються інформацією з представниками Держпраці з тим, щоб запобігти бюджетним втратам та порушенню прав громадян», - коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій  службі Волині застерігають роботодавців від використання  праці трудових нелегалів. Застосовані штрафні санкції за використання неоформлених належним чином найманих осіб можуть суттєво перевищити зекономлені податки,- звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що з 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з  ДПС розпочали спільну інспекційну кампанію з питань виявлення незадекларованих найманих працівників.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області