Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині отримали в розпорядження понад 55 мільйонів гривень податку на нерухомість

опубліковано 28 липня 2021 о 08:18

Місцеві бюджети Волині впродовж першого півріччя 2021 року отримали 55,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Сума, залучена громадами від оподаткування нерухомості, на 26 відсотків перевищує минулорічні показники.   

Із загальної суми сплаченого податку на нерухомість майже 15 мільйонів гривень- внесок фізичних осіб. Втім, волинянам нараховано до сплати 53,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

«Згідно передбаченої законом процедури до 1 липня фахівці ДПС сформували і надіслали громадянам податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість. У переліку власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню, - волиняни, котрим сформовано 40,5 тисячі повідомлень. Сплатити податок – це значить виконати конституційний обов’язок і фінансово підтримати громаду, оскільки податок на нерухомість зараховується виключно до місцевого бюджету», - коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій службі Волині  звертають увагу, що перерахувати до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування,  вказану в податковому повідомленні-рішенні суму потрібно протягом шістдесяти днів від моменту отримання повідомлення.

Довідково: кожен власник майна може провести звірку щодо нарахованих майнових податків  в Центрі обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси.  

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Отримавши ключ електронного цифрового підпису, можна зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про нараховані Вам податкові платежі, - рекомендують у ГУ ДПС у Волинській області.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУДПС у Волинській області