Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Темпи наповнення місцевих бюджетів Волині на чверть випереджують минулорічні показники

опубліковано 05 серпня 2021 о 14:03

Протягом семи місяців 2021 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 3,3 мільярда гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Це на 649 мільйонів гривень, або 24,4 відсотка  більше, ніж за аналогічний період торік.

«Громади Волині стабільно отримують податкові надходження з вагомим приростом до минулорічних показників. Тобто, місцеве самоврядування має належний фінансовий ресурс для вирішення актуальних питань громад. Оскільки основна сума бюджетних надходжень – це сплачений працедавцями ПДФО, питання легалізації робочих місць та підприємницької діяльності має винятково важливе значення для кожної громади», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас у податковій службі Волині нагадують, що саме зараз триває період, коли громадяни перераховують до місцевих бюджетів майнові податки. Тож  у Головному правлінні ДПС у Волинській області звертаються до лідерів територіальних громад з проханням максимального залучення до сплати майнових податків власників землі і нерухомості.

Довідково: до 1 липня завершено процес формування податкових повідомлень-рішень про нараховані громадянам майнові податки. Кожен власник нерухомості чи землі має право провести звірку  щодо належного майна, яке підлягає оподаткуванню. Враховуючи карантинні обмеження, звірку краще провести в телефонному режимі.   

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області