Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заявку на виготовлення акцизних марок можна буде сформувати через Електронний кабінет

опубліковано 18 серпня 2021 о 08:44

Прийом попередніх заявок на виготовлення акцизних марок незабаром здійснюватиметься через ІТС «Електронний кабінет», - звертають увагу платників акцизного податку в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До впровадження процесів руху акцизних марок в автоматичному режимі імпортерам та виробникам алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах рекомендуємо звертатися до 08 числа місяця, в якому подається попередня заявка-розрахунок, в управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області. Зокрема, контактні телефони для уточнення фактичного замовлення марок (0332) 72-61-56 або 72-44-14.

До впровадження ІТС ДПС в експлуатацію в автоматичному режимі процесів щодо руху марок акцизного податку необхідно користуватися формами заявок, звітів та журналів, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.04.2016 № 428.

Довідково: на виконання вимог Положення про виготовлення, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого Постановою КМУ від 27.12.2010 № 1251 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 12.02.2020 № 97) з метою запровадження єдиного програмного забезпечення щодо обігу марок акцизного податку ДПС розроблено електронні форми заявок-розрахунків на виготовлення та придбання марок акцизного податку, переліку марок акцизного податку, звіту про використання марок акцизного податку та журналів для обліку марок акцизного податку, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.02.2021 №102.

Відповідно до інформації Департаменту електронних сервісів, реалізація заявки на створення (модернізацію) ІТС ДПС для автоматизації процесів щодо руху марки акцизного податку та відправки зведених замовлень для ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» запланована у рамках міжнародного проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах /ТАRАS» на 2021-2022 роки.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області