Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету на чверть більше ПДВ

опубліковано 19 серпня 2021 о 08:48

На Волині за підсумками семи місяців  2021 року сплачено 1 мільярд 358 мільйонів гривень податку на додану вартість. Сума сплаченого в області ПДВ перевищує минулорічні показники більш як на чверть.

Позитивна динаміка зі сплати ПДВ, яку фіксують щомісяця, - свідчення відновлення економіки та якісного адміністрування бюджетоутворюючого податку з боку фахівців ДПС, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Здійснюючи якісний аналіз діяльності господарюючих суб’єктів, ДПС активно протидіє сумнівним господарським оборудкам. В такий спосіб фахівці податкового адміністрування запобігають бюджетним втратам і створюють більш сприятливі конкурентні умови для діяльності легального бізнесу. Результат – ріст бюджетних надходжень», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що податкова служба жодним чином не втручається в діяльність платників податків.   

«Ми маємо сучасні інформаційні рішення та процедури для того, щоб проаналізувати діяльність платника ПДВ без жодного контакту. Якщо ж наш аналіз свідчить про потенційні ризики та зловживання, намагаємося переконати платника відмовитися від схем мінімізації. Саме позитивна податкова історія – одна з передумов своєчасного отримання бюджетного відшкодування ПДВ», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-липня 2021 року волинському бізнесу відшкодовано майже 504 мільйони гривень ПДВ.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області