Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни стали більш дисциплінованими в питанні сплати податків, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 30 вересня 2021 о 08:48

На Волині з початку року фіксують вагомий ріст сплати податків. Серед чинників, які сприяють цьому, - підвищення податкової культури громадян і бізнесу та якісне податкове адміністрування.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформувала заступник керівника податкової служби в області Світлана Сава.

«На Волині ріст сплати податків до Зведеного бюджету склав 25,5 відсотка. Наші платники податків у січні-серпні поточного року спрямували до бюджетів понад 7.1 мільярда гривень податкових платежів. З огляду на значні обмеження щодо проведення перевірок через світову пандемію, зростає саме добровільна сплата податків. А це означає, що відбулися зміни у свідомості платників, рівень податкової культури зростає», - наголосила заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Сава.

Заступник керівника податкової служби в області докладно поінформувала про фактори, які нині визначають ріст податкових надходжень до державного та місцевих бюджетів.

«Насамперед, на Волині стабільно зростає кількість господарюючих суб’єктів. Від початку року в області стало більше підприємців та юридичних осіб, загалом кількість платників податків зросла на 1890. Окрім того, в області стабільно позитивна динаміка фонду оплати праці. Зокрема, за підсумками першого півріччя  нарахування зарплати зросло майже на чверть. Ріст обсягів нарахування до сплати ПДВ на 40 відсотків і податку на прибуток на 75 відсотків дозволяють залучати до бюджету належні податкові надходження. Економічні чинники, законодавчі норми, електронний формат взаємодії з податковою і протидія сумнівним господарським операціям сприяють тому, що платники працюють більш ефективно, відповідно зростають податкові надходження», - звернула увагу громадських лідерів Світлана Сава.

Довідково: на Волині станом на 01.01.21 кількість юридичних осіб складала 24036,  01.09.21 – 24580, або плюс 544.

В області перебувало на обліку станом на 01.01.21 – 37293 фізичних осіб - підприємців,  01.09.21 – 38639, або плюс 1 346.

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області