Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки дарам волинських лісів до бюджету сплачено майже 8 мільйонів гривень платежів

опубліковано 29 жовтня 2021 о 08:40

На Волині ягідно-грибний сезон поповнив бюджети всіх рівнів на 7,9 мільйона гривень. Зокрема, легальні заготівельники ягід і грибів у волинських лісах  сплатили до бюджетів усіх рівнів 4 мільйони гривень ПДФО, майже 2,8 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісової продукції, 834 тисячі гривень єдиного податку та 332 тисячі гривень військового збору.

З огляду на метеоумови в області триває заготівля грибів. Важливо, щоб керівники місцевого самоврядування не втратили можливості залучити додаткові бюджетні надходження, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«Сплата податків усіма учасниками заготівельного бізнесу – обов’язкова умова для залучення бюджетних надходжень. В межах компетенції податківці завжди якісно опрацьовують інформацію від органів місцевої влади про зловживання на ринку заготівлі та вживають заходів задля виправлення ситуації», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Тим громадянам, котрі в минулому отримували доходи без сплати податків, зокрема від заготівлі дарів лісу чи користування надрами, волинські податківці рекомендують скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

«Подання одноразової добровільної декларації – це пропонований державою спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Тож пропонуємо повернути гроші та інші активи, придбані за доходи без сплати податків, у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин чи брав участь у бізнес-проекті, отримуючи винагороду без оподаткування», - підкреслила Світлана Савчук. 

Щоб скористатися правом на податкову амністію з 1 вересня поточного року до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області