Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірок у сегменті роздрібної торгівлі підакцизними товарами застосовано штрафні санкції на 24 млн гривень

опубліковано 15 листопада 2021 о 08:27

Державна податкова служба України постійно аналізує наявну в інформаційних базах ДПС інформацію щодо повноти проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з роздрібною реалізацією підакцизних товарів.

Проведеним аналізом станом на 1 жовтня 2021 року встановлено близько 6 тис. господарських об’єктів, через які здійснюється продаж підакцизних товарів, у яких наявні виторги, проведені через РРО, що не відповідають необхідним мінімальним витратам на утримання господарського об’єкту з продажу таких товарів.

За дорученням ДПС територіальними підрозділами у 2021 році організовано та проведено 2,5 тис. фактичних перевірок таких суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 24 млн гривень.

Так, завдяки постійній увазі  ДПС щодо повноти проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО загальна кількість господарських об’єктів з низькими виторгами у 2021 році зменшилась майже вдвічі порівняно з кількістю таких об’єктів у 2020 року.

У разі встановлення випадків реалізації підакцизних товарів з порушенням вимог законодавства України просимо інформувати Державну податкову службу України для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для всебічного та якісного розгляду звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання (магазину, торгового об’єкту), з наданням (за наявності) підтверджуючого документу (чека РРО) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX

Пресслужба Державної податкової служби України