Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Волині рекомендує платникам погасити податкові борги

опубліковано 26 листопада 2021 о 08:38

Господарюючі суб’єкти та платники - фізичні особи заборгували до місцевих бюджетів області 400,4 мільйона гривень податкових платежів. Із загальної суми заборгованості 200,4 мільйона гривень – це несплачені майнові податки.

Податковий борг з земельного податку фізичних осіб складає 11,4 мільйона гривень, понад 7 мільйонів гривень – з орендної плати за землю, понад 26 мільйонів гривень – з податку на нерухоме майно.

Слід зауважити, що в загальній кількості боржників області 92 відсотки складають платники із загальною сумою боргу, яка не перевищує 3060 гривень. Зокрема, по фізичних особах вказаної категорії боржників податковий борг із земельного податку складає 5,4 мільйона гривень, така ж сума боргу обліковується з податку на нерухоме майно.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: за несвоєчасну сплату податків застосовуються штрафні санкції та нараховується пеня. Щоб не накопичувати боргів та уникнути подальшого застосування фінансових санкцій, варто розрахуватися з бюджетом, - рекомендують у податковій службі.

З переліком боржників можна ознайомитися за посиланням.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області