Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни фінансово підтримали армію, сплативши 375 мільйонів гривень військового збору

опубліковано 07 грудня 2021 о 08:50

За підсумками одинадцяти місяців 2021 року внесок волинян в обороноздатність країни склав 375 мільйонів гривень військового збору. Це на 24,3 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

«Ефективна протидія зовнішнім викликам та фінансування заходів оборонного характеру потребують стабільних бюджетних надходжень. Саме сплачений з офіційних доходів військовий збір – одне з джерел забезпечення національного війська. Тож кожен, хто працює легально, щомісяця робить посильний фінансовий внесок у національну безпеку та оборону. Варто відзначити, що більшість волинських працедавців – відповідальні платники податків і своєчасно перераховують до бюджету ПДФО та військовий збір із заробітної плати найманих осіб», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців наголосила, що безпека та економічний розвиток країни залежать від сумління кожного платника податків.

«Оборонна галузь і соціальна сфера вимагають щоденної уваги та ритмічного фінансування. Тому громадянам, котрі раніше не сплачували податки, зараз запропоновано подати одноразову добровільну декларацію і сплатити визначений законом збір залежно від задекларованих активів. Це прийнятний і цивілізований спосіб розпочати податкову історію сумлінного платника податків», - підкреслила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року в Україні триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Волинські податківці консультують громадян щодо особливостей подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області