Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники громадськості – надійні партнери в питанні роз’яснення положень одноразового добровільного декларування

опубліковано 10 грудня 2021 о 09:30

Лідери громадської думки можуть допомогти податковій службі донести до максимального кола платників інформацію щодо кампанії одноразового добровільного декларування.

На цьому в ході ZOOM – спілкування з представниками ДПІ області і платниками податків наголосила завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Уже двічі особливості одноразового добровільного декларування ми обговорювали на засіданні Громадської ради при ГУ ДПС у Волинській області. Наше спілкування з представниками громадськості щодо особливостей подання одноразової добровільної декларації відбувається постійно. Тож практику діалогу з громадськими лідерами задля інформування про право кожного на податкову амністію активів варто підтримувати. Настільки сприятливі умови для виведення з «тіні» майна і готівки держава запропонувала вперше», - наголосила Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що не підлягають декларуванню активи, що придбані за кошти без оподаткування, вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень.

Також можна не декларувати квартиру/квартири, загальна площа яких не перевищує сукупно до 120 кв. м. та будинок/будинки , загальна площа яких не перевищує сукупно до 240 кв. м, технічні споруди до 60 кв.м., земельні ділянки - у межах норм безоплатної приватизації та один транспортний засіб особистого некомерційного використання.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої лінії» в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області