Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження екологічного податку склали майже 18 мільйонів

опубліковано 28 грудня 2021 о 08:25

На охорону довкілля за підсумками одинадцяти місяців 2021 року волинські платники до бюджетів усіх рівнів спрямували 17,9 мільйона гривень екологічного податку.

Зокрема, до загального фонду за цей час надійшло майже 11,5 мільйона гривень екологічного податку, до спецфонду – 6,4 мільйона гривень екологічного податку. Ріст надходжень екологічного податку до загального фонду склав 13,7 відсотка, до спецфонду – 10,7 відсотка.

Господарюючі суб’єкти, діяльність яких чинить шкоду довкіллю, зобов’язані зареєструватися платниками екологічного податку, - нагадують у податковій службі краю. 

Зокрема,  платниками екологічного податку повинні зареєструватися всі суб’єкти господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях.

Саме зараз держава надає право кожному, хто отримував доходи без належного оподаткування, задекларувати придбані активи, - нагадують у податковій службі. 

Одноразове добровільне декларування – це можливість законно і цивілізовано легалізувати кошти і майно, що були приховані від оподаткування. Громадяни, які задекларують свої активи і сплатять збір з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Шоб скористатися правом на податкову амністію  до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області