Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині податківці спілкувалися з головами громад щодо важливих законодавчих новацій

опубліковано 13 січня 2022 о 09:30

Зустріч податківців з представниками територіальних громад Волині у режимі онлайн-діалогу відбулася у рамках проєкту ULEAD з Європою у Волинській області.

Про шляхи забезпечення податкових надходжень, законодавчі зміни, особливості оподаткування доходів фізичних осіб та справляння плати за землю з лідерами місцевого самоврядування спілкувалися заступник начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк та керівники структурних підрозділів  податкової служби краю.

«Спільно з головами громад ми повинні працювати у трьох важливих напрямках: забезпечити якісне адміністрування місцевих податків, скоротити податкові борги та розширити базу оподаткування. Від ефективності наших спільних кроків  залежить бюджетний успіх кожної громад», - наголосив у вітальному слові до учасників заходу заступник начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що фахівців податкового адміністрування завжди налаштовані на конструктивний діалог з представниками громад задля забезпечення податкових надходжень.

Потому про зміни у законодавстві, що регулює податкові відносини, розповіла завідувач сектору інформаційної взаємодії Олена Нікотіна.

Про особливості оподаткування доходів фізичних осіб та важливість декларування доходів з представниками громад спілкувалася начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Руслана Дейнега. Заступник начальника відділу  Луцького управління оподаткування юридичних осіб Оксана Лазарєва поінформувала про особливості індексації нормативної грошової оцінки землі та  важливість її проведення для повноти  бюджетних надходжень громад.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області