Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимирські податківці допомагають отримати ключ електронного цифрового підпису та зареєструватися в Електронному кабінеті

опубліковано 12 січня 2022 о 15:19

У Центрі обслуговування платників Володимир-Волинської ДПІ відвідувачам пропонують консультаційну допомогу  з питань формування ключа електронного цифрового підпису та подання звітності в електронному вигляді. До цієї інформаційно-консультаційної роботи залучають волонтерів-ветеранів органів ДПС.

«Практика залучення волонтерів - колишніх працівників податкової служби до інформування  платників податків щодо роботи Електронного кабінету минулого року дозволила стати активними користувачами електронних сервісів ДПС підприємцям -фізичним особам. Сьогодні ми пропонуємо скористатися послугами цього інформаційно-консультаційного пункту громадянам, котрі декларуватимуть доходи», -  розповідає начальник  Володимир-Волинської ДПІ Надія Демчук.

 Посадовець наголосила, що декларанти, котрі подаватимуть Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік, мають право відзвітуватися у паперовому вигляді чи через Електронний кабінет.

«Однак вимога закону до громадян, котрі звітуватимуться в рамках податкової амністії однозначна: одноразова  добровільна декларація подається лише в електронному вигляді. Тож запрошуємо потенційних декларантів завітати до ЦОП і отримати якісні консультації щодо роботи в Електронному кабінеті», - підкреслила посадовець.

Водночас у Володимир-Волинській ДПІ до спілкування з консультантами-волонтерами запрошують підприємців-фізичних осіб, котрі ще подають паперові звіти.

«Ми пропонуємо всім платникам податків більш сучасний і зручний формат звітування. Онлайн-спілкування з податковою службою через Електронний кабінет дозволяє не витрачати зайвого часу для візиту до податкової інспекції, а також отримувати необхідну інформацію зі свого персонального комп’ютера», - підсумувала Надія Демчук.       

Нагадаємо, що особи, які до 1 вересня 2022 року  задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з  положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

 Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої лінії»  в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області