Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці обговорили з представниками громадськості особливості застосування РРО

опубліковано 19 січня 2022 о 08:47

Зустріч з лідерами громадських інституцій у форматі обміну думками щодо вимог до господарюючих суб’єктів працювати із застосування касової техніки відбулася 17 січня 2022 року у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Представників громадськості поінформували про законодавчі норми щодо застосування РРО та запропонували долучитися до інформаційної кампанії щодо переваг програмних РРО, яку активно проводить ДПС України.

«Побутує думка, що програмні РРО складні в обслуговуванні та не відповідають запитам платників щодо кодування товарів. Однак, підприємці, котрі вже встановили такі програмні комплекси, переконалися у зручності ППРО. Тож запрошуємо представників бізнес-спільноти активно впроваджувати у свою роботу сучасні інформаційні рішення для обліку готівкових розрахунків. До речі, ДПС України пропонує безкоштовний ПРРО», - наголосила в ході зустрічі завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець повідомила, що для СГД, які потребують допомоги у встановленні пропонованого ДПС України програмного РРО, проводяться тематичні практикуми. Податківці допомагають із реєстрацією необхідних документів та консультують щодо роботи в Електронному кабінеті та програмі «ПРРО-Каса».

Наступний практикум-тренінг із застосування ПРРО відбудеться 20 січня з 12-00 до 13-00. Представники бізнесу, котрі бажають взяти участь у навчанні, повинні попередньо записатися за телефоном у м. Луцьку (0332) 777-190.

Варто взяти до уваги, що учасники обов’язкова повинні мати електронні ключі та пристрій, на який встановлюється ПРРО – телефон/планшет з USB-шнуром до нього або ноутбук. Програми встановлюються на ОС Windows та Android.

Місце проведення – м. Луцьк, Київський майдан, 4, приміщення ЦОП Луцької ДПІ.    

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області