Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям м. Володимира розповіли про особливості використання РРО

опубліковано 21 січня 2022 о 09:23

Волинські податківці у форматі ZOOM-діалогу спілкувалися з представниками бізнесу м. Володимира щодо актуальних питань застосування РРО. 

Насамперед, представники ГУ ДПС у Волинській області акцентували увагу на законодавчих засадах  проведення готівкових розрахунків через РРО. Потому близько двох годин відповідали на запитання підприємців.  

«Такі зустрічі з представниками бізнесу покликані дати максимум інформації кожному платнику податків, який зобов’язаний застосовувати касову техніку. Звісно ж, ми  пропонуємо бізнесу активніше встановлювати програмні РРО, оскільки саме така сучасна касова техніка дозволяє вести готівковий облік із суттєво меншими витратами», - зазначає завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що питання, які ставили учасники зустрічі, ґрунтуються на проблемних моментах, з якими на практиці стикаються  підприємці. Відповідно, надані фахівцями ГУ ДПС в області детальні роз’яснення убезпечать бізнес від порушень у сфері готівкового обігу в подальшому.

Детальна інструкція та наочні матеріали, зокрема відео роз’яснювального характеру, про те, як правильно зареєструвати програмний РРО, доступні широкому загалу на вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО».  

Зареєструвати програмний РРО можна в онлайн-режимі, а онлайн передача (отримання) даних робить процес готівкових розрахунків і звітування швидким, комфортним та необтяжливим.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року вступили в дію нові вимоги щодо застосування касової техніки усіма господарюючими суб’єктами, крім першої групи спрощеної системи оподаткування. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області