Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кожен має можливість скористатися правом на податкову амністію активів, - ГУ ДПС у Волинській області

опубліковано 10 лютого 2022 о 08:49

Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації у рамках податкової амністії є правом, а не обов’язком фізичної особи. На цьому моменті в ході зустрічі з майбутніми підприємцями у Луцькому міському центрі зайнятості наголосила завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Можливість на прийнятних умовах задекларувати активи, що придбані за кошти, з яких не сплачено податки, держава запропонувала вперше. Тому всім, хто раніше здійснював підприємницьку діяльність без держреєстрації та отримував доходи, варто скористатися одноразовим добровільним декларуванням. Сплативши збір з одноразового добровільного декларування, який кожен декларант визначає самостійно залежно від встановлених ставок, громадянин звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому», - наголосила Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що фахівці податкової служби надають необхідну консультаційну допомогу громадянам, котрі мають намір задекларувати активи в рамках податкової амністії.

«У кожному з центрів обслуговування платників створено тематичні стенди, які містять максимум інформації щодо одноразового добровільного декларування. Громадяни мають можливість ознайомитися з положеннями податкової амністії у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Якщо виникають запитання, телефонуйте за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00», - розповіла Олена Нікотіна.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують, що активи, які не перевищують 400 тисяч гривень, декларувати не потрібно. Можна не декларувати квартиру/квартири, загальна площа яких не перевищує сукупно до 120 кв. м. та будинок/будинки , загальна площа яких не перевищує сукупно до 240 кв. м, технічні споруди до 60 кв.м., земельні ділянки - у межах норм безоплатної приватизації та один транспортний засіб особистого некомерційного використання. 

Якщо площа нерухомості чи іншого майна перевищує зазначену, або ж особа має активи вартістю понад 400 тисяч гривень і придбала їх за рахунок доходів, з яких не сплачено податків, варто скористатися правом на податкову амністію.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області