Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські працедавці у січні перерахували на соціальні потреби 445,3 мільйона гривень єдиного внеску

опубліковано 23 лютого 2022 о 08:29

Початок фінансового року на Волині продемонстрував перший позитив у сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. Зокрема, у січні 2022 року волинські працедавці спрямували до бюджету 445,3 мільйона гривень єдиного внеску.

Це на 74,5 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік.   

«Важливо, що саме на початку року платники податків задають тон на майбутні періоди у забезпеченні бюджетних надходжень. Традиційно січень не є економічно активним місяцем. Втім, ріст сплати єдиного внеску на 20 відсотків переконує: волинські роботодавці подбали про належну оплату праці своїх найманих осіб, відповідно спрямували до бюджету більшу суму єдиного внеску», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що фінансування соціальних видатків державою залежить від податкової дисципліни всіх платників податків.

«Офіційне працевлаштування найманих осіб, котрі працюють у бізнес-проєктах, - вимога закону. За всіх легальних працівників роботодавець сплачує єдиний внесок, що дає законні підстави офіційно працевлаштованим особам  отримувати підтримку держави у випадку втрати робочого місця, тимчасової непрацездатності чи виходу на пенсію», - наголосив Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, що саме страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливає на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області