Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям Володимирщини розповіли про особливості оподаткування у період воєнного стану

опубліковано 08 квітня 2022 о 07:55

На час воєнного стану в Україні держава запропонувала бізнесу низку новацій, що повинні полегшити виконання податкових зобов’язань та зменшити фіскальне навантаження.

На цьому в ході спілкування в режимі ZOOM-діалогу  з представниками підприємництва м. Володимира наголосила завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Насамперед,  держава запропонувала можливість кожному  суб’єкту господарювання перейти на пільгову ставку 2 відсотки єдиного податку спрощеної системи оподаткування. Тобто, підприємці та юридичні особи отримали право вибору. Рішення про найбільш прийнятну для власної господарської діяльності систему оподаткування – за господарюючим суб’єктом», - зазначила Олена Нікотіна.

Посадовець поінформувала, що найбільш повна інформація щодо особливостей оподаткування  щоденно розміщується на веб-порталі ДПС України. З роз’ясненнями також можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що платники податків мають право подавати заяви про застосування спрощеної системи оподаткування після 1 квітня 2022 року. При цьому до заяви не додається розрахунок доходу за попередній  календарний рік.

У разі подання заяви, починаючи з 1 квітня 2022 року, такі суб’єкти господарювання будуть зареєстровані платниками єдиного податку третьої  групи за ставкою 2 відсотки доходу з наступного робочого дня після подання заяви. Для такої категорії платників визначено податковий (звітний) період календарний місяць.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області