Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко: Наша мета – повноцінне відновлення та забезпечення стабільної роботи бізнесу

опубліковано 12 травня 2022 о 08:34

Податкова служба відкрита для діалогу з бізнесом. За кожної нагоди служба долучається до ініціатив громадських організацій, бізнес – асоціацій, Ради бізнес-омбудсмена, метою яких є врегулювання актуальних питань сфери оподаткування. Про це заявила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко під час засідання «круглого столу», організованого Українським союзом промисловців та підприємців України (УСПП).

Темою засідання стали податкові новації, запроваджені в період дії воєнного стану.

За словами Тетяни Кірієнко, у період воєнного стану робота податкової націлена на підтримку і відновлення бізнесу, а також зміцнення і забезпечення економічної стабільності держави.

Податкова служба з перших днів війни максимально оперативно надавала роз’яснення щодо законодавчих змін в оподаткуванні з метою якнайшвидшої адаптації платників до роботи в умовах війни.

У кожному регіоні України працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків.

Економічна стабільність нашої країни залежить насамперед від платників податків, які сьогодні продовжують працювати.

«Нашим завданням є створення комфортних умов для платників у сфері адміністрування податків, своєчасне інформування  щодо прийнятих законодавчих ініціатив у сфері оподаткування. Суспільство вдячне  платникам, які попри обставини відновлюють свою діяльність, чесно сплачують податки. Так, за чотири місяці поточного року забезпечено надходження до бюджету у сумі 294 млрд гривень. Наразі ми виконуємо індикативні показники, які були доведені Мінфіном ще у мирний час, і цим завдячуємо платникам», – підкреслила в. о. Голови ДПС.

Предметом розгляду під час круглого столу стали, зокрема, ініціативи щодо відновлення  відшкодування ПДВ та реєстрації податкових накладних.

Представники УСПП, у свою чергу, позитивно відзначили законодавчі новації, запроваджені в період воєнного стану, які дозволяють підприємцям працювати та підтримувати економіку держави.

Наприкінці Тетяна Кірієнко подякувала УСПП за запрошення та  наголосила, що такі зустрічі є одним із форматів оперативної, ефективної взаємодії.

«Податкова готова до подальшої співпраці з громадськими організаціями та  бізнесом щодо напрацювання збалансованих, як для держави, так і для бізнесу, пропозицій законодавчих змін», – наголосила Тетяна Кірієнко.

Пресслужба Державної податкової служби України