Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині перед податковою службою про доходи відзвітувалися 53 мільйонери

опубліковано 13 травня 2022 о 08:30

Річні податкові декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік до ДПС подали 2770 волинян.  Загалом волиняни задекларували 825 мільйонів гривень доходів, отриманих за підсумками 2021 року.

Зокрема, про дохід, що перевищує мільйон гривень, відзвітувалися 53 волинянина. Як свідчить аналітика, «звичайний» волинський мільйонер найчастіше торік отримував вагомий дохід у вигляді інвестиційного прибутку, іноземних доходів чи успадкував вартісне майно.

З огляду на період воєнного стану нинішня деклараційна кампанія поступається минулорічним кількісним показникам.  Однак, щодо потенційних бюджетних надходжень, то волиняни визначили до сплати 20 мільйонів гривень ПДФО і 3 мільйони гривень військового збору.

Враховуючи обставини, в яких країна протидіє військовій агресії, законодавець передбачив, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Таку норму  містить Закон України № 2142–IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Тому волиняни, які отримували минулого року доходи, з яких не сплатили податки, можуть подати річну податкову декларацію у зручний для себе час через Електронний кабінет.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують громадянам не зволікати з поданням декларації про отримані торік доходи.

 Сьогодні фінансово підтримати країну можуть громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, їм запропоновано скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, кожен, хто у минулі податкові періоди отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області