Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці у Всесвітній день вишиванки дотримуються національного дрес-коду

опубліковано 19 травня 2022 о 08:12

Дбаючи про збереження унікальної культурної спадщини свого народу волинські податківці у Всесвітній день вишиванки дотрималися етнічного дрес-коду: учасники нарад та робочих зустрічей офіційний діловий стиль 19 травня 2022 року змінили на різнобарв’я національного костюму.

Як з’ясувалося, в колекції працівників Головного управління ДПС у Волинській області є традиційні вишиті сорочки, старанно збережені у родинах, та роботи сучасних майстринь гаптування. До речі, чимало представниць податкової служби Волині захоплюються мистецтвом вишивки, долучаючи до цієї справи дітей та колег.

Недаремно ж вважається, що найцінніший оберіг – той, який вишила чи подарувала рідна чи близька людина. Саме так – із покоління в покоління - українці передають свій унікальний код нації наступникам задля миру, добробуту і процвітання рідної землі. 

Вітаючи колег із Всесвітнім днем вишиванки, в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк підкреслив, що орнаментоване  вбрання – особливий оберіг українців, а мова вишитих символів та кольорів на території України з прадавніх часів була своєрідним культурним кодом і зрозумілим способом комунікації між поколіннями, а сьогодні – це символ єднання, солідарності та незламності незалежного народу.

У кожній українській родині вишиті дбайливими жіночими руками автентичні символи передавали наступним поколінням як закодоване від ворожих очей послання про знання, досвід і цінності суспільства, котре століття тому найбільше цінували волю та рідну землю. Тому кожна  вишиванка – це розповідь про особливу історичну долю українців, що у найважчі лихоліття рятує від забуття і зневіри.

СЛАВА УКРАЇНІ!

  Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області