Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині зберігається тенденція росту показників сплати податків до держбюджету

опубліковано 10 червня 2022 о 08:40

Упродовж січня-травня 2022 року господарюючі суб’єкти Волині перерахували до держбюджету 2 мільярди 273 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Це на 226 мільйонів гривень більше проти аналогічних показників торік.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформував  в.о. керівника  податкової служби краю Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що в умовах воєнного стану в області зберігається тенденція росту показників сплати податків до держбюджету. Зокрема, за підсумками п’яти місяців поточного року платники податків Волині перерахували до державної скарбниці на 11,1 відсотка податкових платежів більше.

Позитивна динаміка збору податкових платежів пов’язана, насамперед, із відповідальною позицією волинського бізнесу. В умовах адаптації до надскладних умов воєнного стану волинські платники податків  намагаються виконувати свої податкові зобов’язання своєчасно та у повному обсязі.

Така позиція заслуговує на повагу, оскільки саме своєчасні податкові надходження створюють фінансові умови для ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф. Тому внесок кожного платника податків у перемогу над загарбниками важливий, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності і сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області