Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські платники перерахували до бюджету 910 мільйонів гривень ПДВ

опубліковано 17 червня 2022 о 08:56

За підсумками січня-травня 2022 року на Волині до держбюджету сплачено 909,9 мільйона гривень податку на додану вартість.

Сума перерахованого в області ПДВ - дещо менша минулорічних показників за аналогічний період. Серед причин такого стану - суттєве зниження ділової активності господарюючих суб’єктів через військову агресію рф.

Оскільки ПДВ належить до бюджетоутворюючих платежів, у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу представників бізнесу на неухильному дотриманні вимог податкового законодавства.

Лише за умови належного фінансового забезпечення країна спроможна ефективно протидіяти ворогу. А фінансова безпека держави безпосередньо залежить від податкової дисципліни платників податків, - наголошують у податковій службі.

Водночас податківці активно протидіють спробам окремих бізнес-структур мінімізувати сплату ПДВ. Завдяки ґрунтовному аналізу господарських операцій СГД у процесі податкового адміністрування фахівці ДПС ефективно запобігають бюджетним втратам без жодного втручання в господарську діяльність платника.     

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області