Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіксують ріст сплати податку на прибуток

опубліковано 27 червня 2022 о 09:17

Волинські підприємства (без врахування великих платників податків) протягом січня-травня 2022 року перерахували до держбюджету 411,4 мільйона гривень податку на прибуток.  

Сума сплаченого податку на прибуток на 18,9 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Щоб зберегти прибутковість бізнес-проєктів в умовах воєнного часу підприємства докладають виняткових зусиль. Разом з тим, волинський бізнес продемонстрував надзвичайно відповідальну та виважену позицію в питанні виконання податкових зобов’язань, - запевняють у податковій службі.

Тим часом, фахівці податкового адміністрування протидіють спробам певних бізнесменів задекларувати фіктивну збиткову діяльність задля ухилення від сплати податків. Фінансова та податкова звітність таких платників – під ретельним контролем фахівців ДПС.

Від того, наскільки господарюючі суб’єкти адаптуються до діяльності в умовах воєнного часу, залежать майбутні податкові надходження, зокрема показники сплати податку на прибуток. Але спроби приховати реальний фінансовий результат бізнес-діяльності – неприпустимі в умовах, коли держава потребує коштів для захисту суверенітету та безпеки громадян, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області