Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи нараховуються штрафні санкції на суму заниженого податкового зобов’язання з ПДВ у разі самостійного виправлення помилок, допущених у деклараціях з ПДВ, поданих за звітні (податкові) періоди, які припадають на період дії воєнного стану?

опубліковано 29 липня 2022 о 11:21

Головне управління ДПС у Волинській області звертає увагу, що  відповідно до п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 ПКУ, помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільнялися від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 ст. 50 ПКУ, та пені.

При цьому, платники ПДВ, тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану, не мають права на подання уточнюючих розрахунків до податкових декларацій, передбаченого п. 50.1 ст. 50 ПКУ, за звітні (податкові) періоди до лютого 2022 року із показниками на зменшення податкових зобов’язань та/або декларування суми бюджетного відшкодування ПДВ.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно – довідковий ресурс (категорія 101.00).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області