Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За якою формою та як слід подавати повідомлення про відкриття валютного рахунку суб’єктами декларування?

опубліковано 11 серпня 2022 о 08:34

Суб’єкт декларування зобов’язаний повідомити Національне агентство про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента у 10-денний строк з дня:

- коли суб’єкт декларування або член його сім’ї відкрив валютний рахунок;

- коли суб’єкту декларування стало відомо або повинно було стати відомо про відкриття такого рахунка членом його сім’ї (п. 3 Порядку № 451/21).

Суб’єкт декларування особисто заповнює відповідну електронну форму повідомлення про відкриття ним або членом його сім’ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента (далі – повідомлення) після автентифікації у персональному електронному кабінеті Реєстру (п. 4 Порядку № 451/21).

Подання повідомлення про відкриття валютного рахунку до Реєстру підтверджується листами на електронну пошту суб’єкта декларування та у персональному електронному кабінеті суб’єкта декларування.

Повідомлення про відкриття валютного рахунку  подається незалежно від того, перебуває суб’єкт декларування в Україні чи за її межами лише в електронному вигляді.

Нагадаємо, що повідомити про корупційні прояви чи ризики під час взаємодії з контролюючими органами  має право кожен громадянин України. іноземець чи особа без громадянства.

А саме, про порушення Закону України від 14 жовтня 2014 року №1700 «Про запобігання корупції» посадовцями Головного управління ДПС у Волинській області можна повідомити  у будь-який зручний спосіб, а саме :

- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 43027, м. Луцьк, вул. Київський майдан, 4;

- засобами телефонного зв’язку через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Волинській області, на номери (0332)777-171 чи 777-127.

Відповідно до статті 53 Закону №1700 викривачам гарантується державний захист.

Довідково: Наказ НАЗК від 23.07.2021  № 451/21 «Про затвердження Порядку інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента».

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області