Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правом на податкову знижку можна скористатися до 31 грудня 2022 року

опубліковано 19 серпня 2022 о 09:16

До діалогу з представниками податкової служби залучаються різні категорії платників податків. Зокрема, днями у Головному управлінні ДПС у Волинській області проведено навчання з платниками податків щодо  механізму отримання податкової знижки.

Під час спілкування з учасниками заходу головний державний  інспектор  відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, розгляду звернень платників податків Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Домбровська звернула увагу на перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки. Посадовець підкреслила, що лише документально підтверджені витрати беруться до уваги у декларації, що подається з метою отримання  податкової знижки.

«Якщо громадянин до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься», - наголосила Світлана Домбровська.

Посадовець відмітила, що підставою для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум є податкова декларація, яка подається по 31 грудня 2022 року.

Разом з тим, у податковій службі рекомендують декларантам, котрі мають таку можливість, подати податкову декларацію через Електронний кабінет, скориставшись електронним цифровим підписом.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області