Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутнім підприємцям - про податкові вимоги до бізнесу

опубліковано 24 серпня 2022 о 08:22

Про перші кроки у започаткуванні власної справи та важливість сплати податків з майбутніми підприємцями у Луцькому міському центрі зайнятості 23 серпня 2022 року спілкувалася завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Кожна наша зустріч з громадянами, котрі вирішили розпочати підприємницьку діяльність,  покликана надати всю необхідну інформацію щодо особливостей оподаткування. Щоразу наголошуємо на тому, що бізнес-діяльність передбачає низку податкових зобов’язань та дотримання термінів звітування перед контролюючими органами», - звернулася до учасників заходу посадовець.

Завідувач сектору інформаційної взаємодії Олена Нікотіна детально поінформувала про послідовність кроків від моменту держреєстрації,  вибору системи оподаткування до припинення  діяльності.

«На кожному з етапів здійснення підприємницької діяльності важливо дотримуватися всіх вимог податкового законодавства, зокрема у визначені терміни подавати звіти та сплачувати податки. До дисциплінованих платників податків не застосовуються штрафні санкції», - наголосила посадовець.

Нагадаємо, що взаємовідносини ДПС з платниками передбачають дистанційну взаємодію і ґрунтуються на якісній консультаційній допомозі в Центрах обслуговування платників.   Водночас податкова служба рекомендує  громадянам і бізнесу спілкування через Електронний кабінет, що спрощує процес подання звітності.

Щодо фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області