Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські платники за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції сплатили понад 16 мільйонів гривень

опубліковано 25 серпня 2022 о 08:54

Представники волинського бізнесу за підсумками семи місяців 2022 року сплатили до бюджету 16,2 мільйона гривень за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції. 

Зокрема, в області понад 6 мільйонів гривень сплачено за отримані СГД ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Понад 8,4 мільйона отримали громади від платників за ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету майже 1,8 мільйона гривень. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують представникам підприємництва, що наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб.

Якщо продавець підакцизного товару не має відповідної ліцензії, то це ставить під сумнів якість пропонованої ним горілчаної продукції чи тютюнових виробів. Відтак, торгівлі спиртним та цигарками без ліцензії може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів та позбавляє бюджет передбачених законом надходжень, - застерігають у податковій службі.

Споживачам варто врахувати, що безпечна для життя і здоров’я підакцизна продукція на кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна мати марку акцизного податку встановленого зразка.

Нагадаємо, що дотримання вимог закону підприємцями, які реалізують алкоголь і цигарки, дозволило громадам Волині залучити понад 83 мільйони гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції у січні-липні 2022 року.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області