Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинський бізнес використовує понад 5,5 тисячі програмних РРО

опубліковано 29 серпня 2022 о 10:35

Платники податків Волині нині використовують у господарській діяльності 5524 програмні реєстратори розрахункових операцій.

Кількість класичних касових апаратів, через які здійснюють готівкові розрахунки в області – 5660.

Статистика реєстрації РРО в області дедалі активніше демонструє зростання частки програмної техніки, що застосовують представники бізнесу при реєстрації розрахункових операцій.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Волинські області Сергій Лисеюк вважає, що платники податків гідно оцінили пропоновану альтернативу класичній касовій техніці.

«Очевидно, що сучасний і зручний формат роботи програмних РРО здобуває нових прихильників. Технічні характеристики, функціональні можливості, вартість і зручність у роботі – це ті переваги ПРРО, що визначають позицію платників податків. До речі, Державна податкова служба України пропонує власні безкоштовні програмні рішення для обліку готівкових розрахунків», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Детальна інструкція та наочні матеріали, зокрема відео роз’яснювального характеру, про те, як правильно зареєструвати програмний РРО, доступні широкому загалу на вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО».

Зареєструвати програмний РРО можна в онлайн-режимі, а онлайн передача (отримання) даних робить процес готівкових розрахунків і звітування швидким, комфортним та необтяжливим.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року вступили в дію нові вимоги щодо застосування касової техніки усіма господарюючими суб’єктами, крім першої групи спрощеної системи оподаткування. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області