Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники бізнесу Волині сплатили 17,8 мільйона гривень за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції

опубліковано 28 вересня 2022 о 09:17

Упродовж восьми місяців 2022 року господарюючі суб’єкти Волині сплатили до бюджетів усіх рівнів 17,8 мільйона гривень за придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції. 

Зокрема, в області понад 6 мільйонів гривень сплачено за отримані СГД ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Громади отримали 10 мільйонів від платників, які придбали ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету понад 1,8 мільйона гривень. 

Реалізація підакцизної продукції оптом та у роздріб повинна здійснюватися лише за наявності ліцензії на такий вид діяльності, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Якщо продавець підакцизного товару не має відповідної ліцензії, то це ставить під сумнів якість пропонованої ним горілчаної продукції чи тютюнових виробів. Відтак, торгівля такими товарами без ліцензії може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів та позбавляє бюджет передбачених законом надходжень, - застерігають у податковій службі.

Споживачам варто врахувати, що безпечна для життя і здоров’я підакцизна продукція на кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна мати марку акцизного податку встановленого зразка.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Нагадаємо, що дотримання вимог закону підприємцями, які реалізують алкоголь і тютюнові вироюи, дозволило громадам Волині залучити 97,2 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції у січні-серпні 2022 року.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області