Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В обласному центрі Волині встановлено порушення при реалізації рідин для електронних сигарет

опубліковано 05 жовтня 2022 о 08:52

Волинські податківці вперше встановили факт реалізації рідин для електронних сигарет зі значними порушеннями закону.

Зокрема, в одному із магазинів у Луцьку під час проведення фактичної перевірки працівники управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області виявили факт реалізації рідин, що використовуються для електронних сигарет, без наявності ліцензії. Окрім того, рідини перебували в обігу без марок акцизного податку та без дозвільних документів, зокрема без видаткових накладних.

З огляду на викриті порушення працівники Луцького РВП ГУНП у Волинській області вилучили з обігу 187 шт. одноразових електронних сигарет з рідинами, які містять нікотин, без марок акцизного податку на суму 23,4  тис. гривень. На господарюючого суб’єкта, який реалізовував цей товар, очікують штрафні санкції в сумі  92,4 тис. гривень.

Нагадаємо, що Головне управління ДПС у Волинській області постійно проводить моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів.

Волинські податківці встановлюють непоодинокі факти порушень при реалізації підакцизних товарів. Зокрема, лише у вересні 2022 року у ході фактичних перевірок волинського бізнесу встановлено 52 порушення податкового та іншого законодавства. Серед типових порушень – реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку.

Вся виявлена у ході перевірок підакцизна продукція, що перебувала у «тіньовому» обігу – вилучена.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами для електронних сигарет без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером телефону (0332) 777162 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області), або надіслати повідомлення поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області