Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці в онлайн-режимі спілкувалися із платниками з питань реєстрації податкових накладних

опубліковано 07 листопада 2022 о 09:02

Тематична зустріч із представниками бізнесу-платниками ПДВ відбулася в режимі ZOOM-діалогу у Головному управлінні ДПС у Волинській області 4 листопада 2022 року.

Впродовж спілкування з господарюючими суб’єктами посадові особи  управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Волинській області Олег Бегаль і Вадим Іванов докладно поінформували про вимоги щодо подання податкових документів платниками ПДВ і надали детальні усні роз’яснення щодо роботи  в СМ КОР.

Оскільки внесені Постановою Кабінету Міністрів України № 1165 зміни до процедури реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН викликають чимало запитань у представників підприємництва, такі зустрічі із платниками покликані максимально мінімізувати проблеми із реєстрацією податкових накладних у майбутньому.   

Звертаємо увагу, що оновлені норми постанови не передбачають блокування податкових накладних, а лише доповнюють переліки ризиків, що зупиняють реєстрацію до надання платником обґрунтованих аргументів про реальність здійснюваної господарської операції.

Щодо питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних можна звертатись як на податкові платформи, так і на телефонні «гарячі лінії», які функціонують у територіальних органах ДПС.

Платники податків Волині, які потребують детальної інформації щодо особливостей роботи в СМ КОР, зокрема у частині реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, можуть отримати консультаційну допомогу податківців за такими номерами телефонів: (0332) 777-116; 777-166.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області