Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіксують ріст сплати податку на прибуток

опубліковано 18 листопада 2022 о 10:46

Волинські підприємства та фірми впродовж десяти місяців 2022 року сплатили 628,2 мільйона гривень податку на прибуток. Це на 27,4 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Позитивна динаміка  надходжень податку на прибуток – очікувана, з огляду на належний моніторинг результатів господарювання місцевих підприємств з боку ДПС та активну протидію спробам певних бізнес-кіл мінімізувати податки шляхом декларування  фіктивних збитків.  

 «Безумовно, що здійснення діяльності в умовах воєнного стану – не найкращий період для прибуткової діяльності. Втім, це точно не час для приховування справжніх результатів здійснення господарювання. Маємо підстави стверджувати, що реальний сектор економіки успішно адаптує свою діяльність до нових економічних умов та корегує бізнес-плани та виробничі процеси, зважаючи на обставини воєнного часу. У цьому переконують показники сплати податків, зокрема податку на прибуток», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.   

Посадовець запевнив, що податківці ретельно аналізують фінансові результати діяльності бізнесу та негайно реагують на спроби задекларувати  уявні збитки.

Захист суверенітету і незалежності держави повинен мати належне фінансове забезпечення. Тому внесок кожного платника податків до бюджету країни – критично важливий,- наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області