Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аграрії-спрощенці Волині спрямували до місцевих бюджетів 58 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 21 листопада 2022 о 09:08

Сільськогосподарські товаровиробники Волині, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, впродовж січня-жовтня 2022 року спрямували до місцевих бюджетів 57,6 мільйона гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку від аграріїв області перевищують минулорічні надходження за аналогічний період.

«Внесок волинських аграріїв до бюджетів усіх рівнів – вагомий як з точки зору бюджетної стабільності, так і продовольчої безпеки. Сільськогосподарські товаровиробники щоденною працею створюють життєво важливі ресурси для країни, яка боронить суверенітет. Українські аграрії - дбайливі господарі, ініціатори нестандартних рішень і новацій у сфері сільськогосподарського товаровиробництва, 20 листопада відзначали професійне свято. Нехай їх самовіддана праця і безмежна любов до рідної землі наближають перемогу над загарбником», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що податкова служба пропонує  платникам податків дистанційне спілкування, як  найбільш прийнятне і безпечне в умовах воєнного стану та карантинних обмежень. Зокрема, взаємовідносини ДПС із платниками передбачають взаємодію через Електронний кабінет і ґрунтуються на якісній консультаційній допомозі в Центрах обслуговування платників.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До 1 березня 2023 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області