Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У допомогу декларанту: хто належить до членів сім’ї суб’єкта декларування

опубліковано 22 листопада 2022 о 09:03

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Волинській області інформує про особливості визначення членів сім’ї суб’єкта декларування.

Членами сім’ї суб’єкта декларування (ст. 1 Закону, примітка до ст. 46 Закону) є:

1) особа, яка перебуває у шлюбі із суб’єктом декларування (чоловік / дружина) станом на останній день звітного періоду, – незалежно від спільного проживання із суб’єктом декларування упродовж звітного періоду;

2) діти суб’єкта декларування до досягнення ними повноліття, незалежно від їх спільного проживання із суб’єктом декларування упродовж звітного періоду;

3) будь-які особи, які станом на останній день звітного періоду або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року, що передує року подання декларації:

-спільно проживали;

-були пов’язані спільним побутом;

-мали взаємні права та обов’язки із суб’єктом декларування (крім осіб, взаємні права та обов’язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживали із суб’єктом декларування, але не перебували у шлюбі.

Усі інші особи, за відсутності хоча б однієї із вказаних вище ознак, для цілей декларування не вважаються членами сім’ї суб’єкта декларування. Наприклад, особи, які за відсутності вказаних ознак спільно орендують (користуються) житло, проживають в одній квартирі, кімнаті у гуртожитку, готелі тощо.

Якщо ж Ви володієте інформацією щодо протиправних дій з боку службових осіб Головного управління ДПС у Волинській області, то її можна повідомити у будь-який зручний спосіб, зокрема:

- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 43027, м. Луцьк, вул. Київський майдан, 4;

- на електронну адресу vl.official@tax.gov.ua;

- засобами телефонного зв’язку через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Волинській області, на номер (0332)777-171, (IP)7171.

Нагадаємо, що інформувати відповідні органи про факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень чи інших порушень Закону України від 14 жовтня 2014 року №1700 «Про запобігання корупції» може кожен громадянин України, іноземець чи особа без громадянства.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області