Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС взяли участь у Податковому форумі «Tax&Business Talks – 2022 A2B Forum»

опубліковано 28 листопада 2022 о 09:18

Державна податкова служба України продовжує курс на відкритість та діалог з бізнесом. Сьогодні фахівці ДПС взяли участь у засіданні Податкового форуму «Tax&Business Talks – 2022 A2B Forum», який проводить Всеукраїнська громадська організація «Асоціація адвокатів України».

Перша сесія форуму була присвячена податковим реаліям та очікуванням 2023 року. Учасники обговорили податкову політику 2022 – 2023 років та діяльність податкової служби під час воєнного стану.

ДПС, як служба, яка реалізує державну податкову політику, зацікавлена в зручній та надійній системі адміністрування податків, впровадженні кращих стандартів в роботу які б мали б системний характер. Враховуючи те, що служба орієнтована на платників та створенні для них комфортних умов для виконання податкових зобовʼязань, податківці застосовують різні формати комунікації для розʼяснення платникам податкових новацій.

Саме для вчасного та оперативного реагування на проблеми бізнесу в органах ДПС створені комунікаційні податкові платформи. Всі звернення постійно аналізуються для виявлення системних проблем та вжиття заходів для їх усунення. Так, враховуючи запити від бізнесу, були створені «гарячі лінії», які дозволяють оперативно вирішувати питання платників щодо оподаткування.

Представники ДПС подякували бізнесу за фінансову підтримку держави та сумлінно сплачені податки. Зокрема, було акцентовано увагу на кампанії податкової амністії. Так, за час воєнного стану було амністовано 3,5 млрд грн доходів, з яких не були сплачені податки. Для порівняння – до початку війни було амністовано 2,1 млрд грн таких доходів.

Учасники заходу також відзначили важливість подібних заходів, які є майданчиком не лише для дискусії, але й для винайдення спільних позицій з окремих питань.

Пресслужба Державної податкової служби України