Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині за користування надрами сплачено майже 240 мільйонів гривень ренти

опубліковано 29 листопада 2022 о 08:39

Упродовж десяти місяців 2022 року волинські господарюючі суб’єкти спрямували до бюджету 239,4 мільйона гривень рентної плати за користування надрами.

Загальна сума сплаченої ренти за користування надрами значно перевищує минулорічні надходження.

Зокрема, за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення сплачено 9,4 мільйона гривень.

Тим часом, надходження рентної плати за користування надрами для видобування природного газу склали 225,2 мільйона гривень. До речі, це найвищий показників сплати ренти за видобування газу порівняно з минулими роками.

Окрім того, господарюючі суб’єкти спрямували до бюджету 4,5 мільйона гривень за видобуток бурштину. Ще майже 0,3 мільйона гривень отримано від видобування кам’яного вугілля. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: фінансові умови для  ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф та виконання державою соціальних зобов’язань залежать від податкової дисципліни  кожного платника. Тому вагомий внесок у майбутню перемогу над загарбником робить кожен, хто дотримується вимог податкового законодавства.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності та сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області