Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники вартісних авто поповнили бюджети громад Волині на 2 мільйони гривень транспортного податку

опубліковано 30 листопада 2022 о 08:56

На Волині власники елітних авто впродовж десяти місяців 2022 року сплатили до місцевих бюджетів майже 2 мільйони гривень транспортного податку.

Із загальної суми надходжень 858 тисяч гривень транспортного податку надійшло до бюджету м. Луцька. 196 тисяч гривень перерахували до бюджету власники авто, що зареєстровані у Луцькому районі.

Тим часом, на Горохівщині до бюджетів громад сплачено 193 тисячі гривень транспортного податку. Ще 158 тисяч гривень – внесок власників вартісних автомобілів до бюджету м. Ковеля.

Транспортний податок входить до складу податку на майно. Власники елітних транспортних засобів мають обов’язок не лише сплачувати транспортний податок, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Усім, хто придбав дорогі автомобілі за доходи без належної сплати ПДФО, запропоновано скористатися одноразовим добровільним декларування активів до 1 березня 2023 року.  

Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Нагадаємо, що ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

Отож, якщо Ви - власник легкового автомобіля, з року випуску якого минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість якого становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2022 році – 2,43 млн гривень), варто подбати про сплату транспортного податку.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області