Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині надають перевагу електронному звітуванню

опубліковано 02 грудня 2022 о 08:10

За підсумками січня-листопада 97 відсотків звітів платники податків Волині подали до ДПС через Електронний кабінет. До кола прихильників онлайн-спілкування з податковою службою щомісяця долучаються нові представники бізнесу та громадяни.

Наразі 98 відсотків звітних документів до ДПС юридичні особи в області подали через Електронний кабінет. За останніми даними понад 96,2 відсотка декларацій волинські підприємці теж подають дистанційно.

«Статистика переконує, що волинський бізнес обирає більш сучасну і зручну взаємодію з податківцями через Електронний кабінет. Навіть обставини воєнного часу та тимчасова відсутність електропостачання не впливають на вибір платників податків спілкуватися з ДПС дистанційно. Така комунікація виключає суб’єктивний чинник. Тобто, нівелює корупційні ризики. Економія часу та ресурсів – ще один безперечний позитив звітування через Електронний кабінет»,  - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

До слова, з початку року платники податків Волині  подали до органів ДПС понад 357 тисяч звітів, 346,6 тисячі  –  у режимі онлайн.

Нагадаємо, що одноразова добровільна декларація у рамках податкової амністії подається лише в електронному вигляді.

Громадяни, які в минулі податкові періоди здійснювали підприємницьку діяльність без належної сплати податків, придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти без оподаткування, можуть скористатися правом на податкову амністію. Зокрема, кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області