Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У місцевих бюджетах Волині - понад 775 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 26 грудня 2022 о 08:51

Господарюючі суб’єкти Волині, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, впродовж січня-листопада 2022 року спрямували до місцевих бюджетів 775,3 мільйона гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку в області майже на 10 відсотків перевищують минулорічні показники за аналогічний період.

Ріст показників сплати єдиного податку фіксують серед усіх груп платників.

Із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб - підприємців до бюджетів громад –  600 мільйонів гривень. Юридичні особи - спрощенці сплатили 115,8 мільйонів гривень. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 59,5 мільйона гривень єдиного податку.

«Відповідальність і виваженість волинських підприємців дозволяють громадам всупереч труднощам воєнного часу своєчасно отримувати належні кошти. Це надзвичайно важливо, щоб керівники органів місцевого самоврядування мали ресурс для вирішення нагальних проблем. Фінансова спроможність громад фінансувати видатки у період воєнного стану залежить від сумління кожного платника податків. Тому рекомендуємо представникам бізнесу виконувати  свої зобов’язання перед бюджетами своєчасно та дякуємо кожному платнику за розуміння  і підтримку держави та місцевого самоврядування у надскладний час боротьби із загарбником», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: загалом вклад платників податків  Волині до бюджетів громад за підсумками одинадцяти місяців 2022 року перевищив 7,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, що податкова служба пропонує  платникам податків дистанційне спілкування , як  найбільш прийнятне і безпечне в умовах воєнного стану та карантинних обмежень. Зокрема, взаємовідносини ДПС із платниками передбачають дистанційну взаємодію через Електронний кабінет і ґрунтуються на якісній консультаційній допомозі в Центрах обслуговування платників.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До 1 березня 2023 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області