Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок волинських платників ПДВ до бюджету - понад 2,2 мільярда гривень

опубліковано 28 грудня 2022 о 08:53

За підсумкам одинадцяти місяців 2022 року волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету 2 мільярди 252 мільйони гривень податку на додану вартість. Показники сплати ПДВ в області перевищують прогнозовані надходження.  

Серед чинників, що сприяють залученню бюджетних надходжень – підвищення якості адміністрування ПДВ та належний податковий супровід бізнесу.

«Легальний сектор економіки потребує рівних конкурентних умов. Тому податкова служба ефективно протидіє спробам окремих бізнес-структур, які взаємодіють з контрагентами із сумнівною діловою репутацією, мінімізувати сплату податків. Акцент на аналітичну складову у роботі ДПС, конструктивний діалог із представниками сумлінного бізнесу та дотримання усіх передбачених процедур адміністрування ПДВ дозволяють навіть в умовах воєнного стану залучати до бюджету вагомі надходження», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Прозорості взаємовідносин податкової служби та бізнесу сприяють винятково дистанційне звітування платників ПДВ і дотримання законодавчих вимог під час опрацювання отриманої від платників інформації.  

Водночас у податковій службі рекомендують платникам ПДВ уважно підходити до вибору ділових партнерів та уникати взаємодії з контрагентами, які не дбають про власну бездоганну податкову історію.  

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області