Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2022 році вклад працедавців Волині у фінансування соціальних видатків перевищив 8 мільярдів гривень

опубліковано 05 січня 2023 о 08:23

Упродовж 2022 року сума сплаченого волинськими працедавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала 8 мільярдів 264 мільйони гривень.

Таким чином, волинські страхувальники в минулому році перерахували на 2 мільярди 578 мільйонів гривень більше єдиного внеску проти  2021 року.

«Очевидний ріст показників сплати єдиного внеску свідчить про те, що легальний бізнес залишається надійним партнером держави. Виплачуючи офіційну зарплату більшість волинських роботодавців не лише наповнюють бюджет, а й дбають про належний соціальний захист найманих осіб. Тобто, всупереч труднощам воєнного часу господарюючі суб’єкти області щомісяця роблять вагомий фінансовий внесок у спроможність держави фінансувати соціальні видатки, водночас забезпечуючи право працівників на гідний соціальний захист», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що обставини воєнного часу вимагають від роботодавців  виняткових зусиль для провадження діяльності. Втім показники сплати єдиного внеску переконують, що волинські роботодавці дотримуються вимог закону щодо офіційного працевлаштування та своєчасно сплачують належні платежі до бюджету.

Нагадаємо, що саме страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливає на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області