Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про корупційні прояви з боку посадовців ДПС можна повідомити анонімно або із зазначенням авторства

опубліковано 16 січня 2023 о 09:06

Викладена у зверненні викривача корупціонерів інформація підлягає перевірці, - інформує сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

Закон України «Про запобігання корупції» №1700-VII (далі – Закон) передбачає, що держава максимально сприяє викривачам корупціонерів. Зокрема, про можливі факти корупційних правопорушень можна повідомляти усно та письмово, через спеціальні телефонні лінії, офіційні вебсайти, засоби електронного зв’язку, шляхом звернення до засобів масової інформації, журналістів, громадських об’єднань, професійних спілок (ч. 1 ст. 531 Закону).

Залежно від виду повідомлення викривача (анонімне або із зазначенням авторства) у Законі визначено відповідний порядок його перевірки.

Так, перевірка анонімного повідомлення здійснюється в порядку, визначеному в ч. 5 ст. 53 Закону, а порядок здійснення перевірки за повідомленням із зазначенням авторства встановлено у ст. 532 Закону.

Згідно із Законом відмінності перевірки анонімного повідомлення та повідомлення із зазначенням авторства полягають в особливостях перевірки такого повідомлення на його змістовність, а також у строках та порядку перевірки.

Викривачам варто врахувати, що інформація у повідомленні повинна стосуватися конкретної особи та містити фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплена доказами.

Нагадуємо, що на Волині про факти зловживань, можливі порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу vl.official@tax.gov.ua, або за номером телефону у м. Луцьку (0332)777171, ІР (033)7127.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області