Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки сумлінню підприємців-спрощенців громади Волині торік отримали 837 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 18 січня 2023 о 08:56

За підсумками 2022 року місцеві бюджети Волині отримали у розпорядження 837,1 мільйона гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку в області торік на 12,4 відсотка перевищують показники 2021 року.

Позитивна динаміка за підсумками року має місце серед усіх груп платників єдиного податку.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб - підприємців до бюджетів громад – 645,4 мільйона гривень. Юридичні особи - спрощенці сплатили 128,1 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 63,6 мільйона гривень єдиного податку.

«Щоб фінансувати видатки для вирішення актуальних соціально-економічних питань кожна громада потребує відповідальності та сумління платників податків. Як переконує аналітика, малий бізнес у період воєнного стану залишається надійним партнером місцевого самоврядування. Сподіваюся, що новий фінансовий рік сприятиме залученню податкових надходжень до місцевих бюджетів, оскільки торік бізнес продемонстрував у своїй переважній більшості зразкову податкову дисципліну. Відтак наповнення місцевих бюджетів було стабільним і прогнозованим», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: загалом вклад платників податків Волині до бюджетів громад за підсумками 2022 року склав майже 8,5 мільярда гривень.

Нагадаємо, що податкова служба пропонує  платникам податків дистанційне спілкування , як найбільш прийнятне і безпечне в умовах воєнного стану та карантинних обмежень. Зокрема, взаємовідносини ДПС із платниками передбачають дистанційну взаємодію через Електронний кабінет і ґрунтуються на якісній консультаційній допомозі в Центрах обслуговування платників.

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До 1 березня 2023 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області