Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині торік отримали понад 2 мільйони гривень транспортного податку

опубліковано 23 січня 2023 о 08:54

На Волині власники елітних авто впродовж 2022 року сплатили до місцевих бюджетів  2 мільйони 142 тисячі гривень транспортного податку.

Найбільшу суму - 890 тисяч гривень транспортного податку, сплачено  до бюджету м. Луцька. Ще 277 тисяч гривень перерахували  до бюджету власники авто, що зареєстровані у Луцькому районі.

Тим часом, на Горохівщині до бюджетів громад надійшло 205 тисяч гривень транспортного податку. Майже 190 тисяч гривень – внесок власників вартісних автомобілів до бюджету м. Ковеля.

Нагадаємо, що транспортний податок входить до складу податку на майно. Втім, власники елітних транспортних засобів мають обов’язок не лише сплачувати транспортний податок, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Усім, хто придбав дорогі автомобілі за доходи без належної сплати ПДФО,  запропоновано скористатися одноразовим добровільним декларування активів до 1 березня 2023 року.  

Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії,  детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області